Wat is NLP?

 

NLP gaat over hoe mensen hun denken, gevoelens, taalgebruik en gedrag organiseren en het effect daarvan op hun resultaten. Bij NLP gaat het om excellent gedrag. NLP is een methode om excellent gedrag te herkennen en jezelf eigen te maken.

 

Een belangrijk element van NLP is dat we ons eigen unieke wereldbeeld creëren. Dit doen we door het filteren van de signalen van de wereld om ons heen die we via onze vijf zintuigen ontvangen.

 

Neuro: Via onze vijf zintuigen ontvangen we miljoenen eenheden informatie. Door onze neurologische processen wordt deze informatie gefilterd. Ons eerste bewustzijn bestaat uit interne voorstellingen, geluiden, gevoel, interne sensaties, geur en smaak. Dit noemen we First Access.

 

Linguïstisch: Daarna geven we betekenis aan al die informatie. Dat doen we door aan onze interne voorstellingen, gevoelens, geluiden, geur en smaak woorden te geven. Dat vormt ons alledaags bewustzijn. Dit is de taalkundige representatie van de wereld om ons heen.

 

Programmeren: Ons gedrag, verbaal en non-verbaal, als gevolg van onze neurologische en linguïstische processen.

 

 

Waarom NLP Opleidingen?

 

  • Wil je een positieve draai aan je leven geven?
  • Wil je leren met emoties om te gaan?
  • Wil je beter leren communiceren?
  • Wil je je doelen bereiken?

 

Dan zijn onze NLP Practitioner en Master Practitioner opleidingen of de gespecialiseerde NLP trainingen jouw kans om je leven weer in eigen hand te nemen, je doelen te behalen en succesvol te zijn, zowel op het persoonlijke als het zakelijke vlak.

 

Wil je weten wat NLP voor jou kan betekenen?

Neem vrijblijvend contact met ons op: info@clct.nl

 

 

Shifting dimensions and changing your life!