Compassievol Communiceren

 

 

Compassievol communiceren – de basis.

 

Heb je wel eens echt geluisterd naar wat je tegen jezelf of een ander zegt? Is het je opgevallen dat we regelmatig de woorden “je moet” of “je dient” horen of zelf gebruiken. Dat we geneigd zijn te analyseren, te oordelen en ergens iets van te vinden. Dat we - meestal goedbedoeld - advies als kritiek horen of dat ons – meestal goedbedoelde - advies als kritiek wordt opgevat. Dat we daarop vervolgens soms “nijdig” reageren of onszelf juist terugtrekken om vervolgens te constateren dat de verbinding verbroken is. Dat soms de pijn in ons hart te groot is en we eenvoudigweg even niet zien hoe we het contact waar we naar hunkeren kunnen herstellen.

 

In deze workshop leer je de basis van compassievol communiceren. Compassievol naar jezelf en compassievol naar een ander.

Op een speelse manier word je uitgedaagd te luisteren naar wat jezelf zegt of uitdraagt en naar wat je de ander hoort zeggen.

Je wordt bewust van wat er werkelijk speelt in gevoelens en behoeften. Je krijgt een kader aangereikt hoe je anders met jezelf en met een ander kunt omgaan, zodat je jouw leven en dat van de ander kan verrijken.

 

Laten wij het licht van ons bewustzijn richten op die plekken waar we werkelijk kunnen vinden wat we zoeken.

Marshall B. Rosenberg

 

Compassievol communiceren, ook wel geweldloos communiceren naar het gedachtengoed van Marshall B. Rosenberg, is een manier die het mogelijk maakt om van hart tot hart met elkaar te communiceren. Hierdoor blijf je in verbinding met jezelf en met de ander. Compassievol communiceren wordt wereldwijd toegepast in onder meer:

- relaties;

- het gezin;

- op school;

- op het werk;

- bij zakelijke en diplomatieke onderhandelingen;

- bij alle mogelijke geschillen en conflictsituaties.

 

 

Compassievol Communiceren - Verdieping

 

In deze workshops verdiepen we ons in specifieke aspecten van compassievol communiceren. Dit al naar gelang de behoefte van de deelnemers. Onderwerpen daarbij kunnen zijn: zelfcompassie, van emotionele slavernij naar emotionele bevrijding, durf te vragen, etc.

 

CLCT/Debby Schrijvers van Zenden is een supporter van nonviolent communication, geweldloos communiceren of compassievol communiceren: www.cnvc.org

Shifting dimensions and changing your life!

Testimonials:

 

 

 

Thank you for this outstanding workshop. It made me integrate my NLP learnings to an even deeper sense and understanding!

God Bless!

A.

 

 

Mijn jakhals voert nog steeds de boventoon, maar ik heb hem nu lief. Dank je wel voor deze mooie ervaring!

S.