Effectief onderhandelen met NLP

 

Heb jij wel eens het gevoel dat iemand jou continue manipuleert? Schiet je regelmatig in de verdediging of aanval of zoek je steun bij anderen om te bereiken wat je wilt? Heb je steeds het gevoel dat jij de verliezende partij bent? Zo ja dan is deze driedaagse training een win-win situatie voor jou!

 

Effectief onderhandelen helpt jou in situaties waar jij het een wilt en de ander kennelijk iets anders. Het doel van effectief onderhandelen is om een oplossing te vinden die voor alle partijen acceptabel is, waarbij beide partijen het gevoel hebben dat ze gewonnen hebben.

 

Handjeklap

Ieder heeft zijn eigen voorkeursstijl van onderhandelen afhankelijk van de context en de omstandigheden.

 

Als je met iemand moet onderhandelen waarvan je denkt dat je daar nooit mee te maken zult hebben of wiens goodwill je niet nodig hebt, dan is het mogelijk aan de orde - en in sommige gevallen misschien wel noodzaak - om het “hard” te spelen.

Misschien moet je wel onderhandelen in situaties waar voor verschillende partijen grote belangen op het spel staan. In dat geval kan het verstandig zijn om allianties met anderen aan te gaan om je eigen standpunt en onderhandelingsuitgangspunt te versterken.

Vaak wordt onderhandelen nog steeds gezien als “handjeklap”. Deze benadering resulteert eigenlijk altijd in een winnaar of een verliezer. Bij Effectief onderhandelen met NLP zijn er geen winnaars en ook geen verliezers. Op de lange termijn levert “handjeklap” namelijk eigenlijk alleen maar verliezers op.

 

Deze nog steeds veelgebruikte technieken zijn meestal niet effectief in de onderhandeling met mensen met wie je een relatie onderhoudt of wilt onderhouden. Als iemand het “hard” speelt, dan gaat dat ten koste van de ander. Dit zal je niet in dank worden afgenomen en kan je toekomstige relatie met de ander ernstig benadelen. Zeker ook in teams is het van belang om met eerlijkheid en openheid te communiceren en te onderhandelen.

 

Effectief onderhandelen

Hoewel standpunten in onderhandelingen soms mijlenver uit elkaar lijken te liggen, zijn de dingen niet altijd zoals ze lijken. Mogelijk heeft de ander hele andere belangen en doelen voor ogen dan jij denkt. Hoe krijg je zicht op wat je zelf wilt en wat de ander wil en hoe bereik je een oplossing waarbij beide partijen als winnaar uit de bus komen?

 

In deze training leren deelnemers essentiële vaardigheden om effectiever te kunnen communiceren, zowel zakelijk als privé, om hun gewenste doelen te bereiken.

 

Effectief onderhandelen is een mindset. Vaak hebben mensen het gevoel dat ze vast zitten of in een hoek gedreven worden en dan is het nog niet zo gemakkelijk om flexibel te (onder)handelen. In deze training leer je beperkende gedachten en overtuigingen los te laten om plaats te maken voor meer keuze en flexibiliteit in je onderhandelingen. Je leert het concept van lijnrechte oppositie los te laten en hoe je tot een voor alle partijen bevredigende oplossing kan komen. Een goede langdurige relatie is daarbij het uitgangspunt.

 

Wat je leert:

  • Het ontwikkelen van een juiste mindset voor effectief onderhandelen.
  • Het creëren van verbinding.
  • Conflictsituatie ombuigen naar rapport.
  • Leren luisteren naar de ander zodat de ander zich gehoord voelt.
  • Je eigen doelen helder krijgen en inzicht krijgen in de doelen van de ander.
  • Ontdekken van de onderliggende waarden van jouw doelen en die van de ander.
  • Loslaten van beperkende beelden en overtuigingen.
  • Effectievere en verbindende communicatiemethoden.
  • Het ontdekken van je eigen onderhandelingsstijl en het creëren van meer keuzes hierin.
  • Vergroten van je effectiviteit zowel privé als zakelijk.

 

Driedaagse training

 

Data : op aanvraag.

Voor meer informatie mail: info@clct.nl.

 

Shifting dimensions and changing your life!